torstaina, huhtikuuta 30, 2015

Salavapuiston kunnostus


Asukasillassa 24.4. 2015 keskustelimme Savion keskustassa sijaitsevan Salavapuiston kohtalosta.

Kaupungin päättäjista paikalla olivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Liimatainen, kuntatekninen johtaja Riikka Kortelainen, Kaupunkitekniikan johtokunnan puheenjohtaja Eero Nurmi, varapuheenjohtaja Ville Pihola sekä johtokunnan jäsenet Rainer Sillanmäki ja Kari koivunurmi.

Puheenvuoroissa todettiin noin 25 vuotta sitten rakennetun altaan olevan huonossa kunnossa, joten pelkkä pinnoitus ei enää onnistu. Perustukset ovat ilmeisesti jo pettäneet, eikä vesiputkien kunnosta ole tarkkaa tietoa. Mitään kunnostustoimenpiteitä ei altaalle ole tehty sitten rakentamisen.

Puiston uudistetun yleisilmeen suunnittelu aloitetaan yleissuunnitelman tekona. Muutostyöt alkavat aikaisintaan vuonna 2016. Vesiaihe luultavasti säilyy, mutta nykyistä huomattavasti pienempänä. Puistolle ovat nimen antaneet salavat, joista osa on jo huonossa kunnossa ja täytyy poistaa. Tilalle voidaan istuttaa uusia salavia. Puiston kunnostuksen kanssa osittain kilpailevat mm. suunnitellut Skeittipuisto ja Parkour-puisto, joiden sijoituspaikka on edelleen avoin.

Kerro meille, miten näkisit Salavapuiston kunnostuksen lähtökohdat? Mitä siellä olisi? Mitä tulisi nykyisen altaan tilalle, jos se täytetään? Pienempi vesiaihe lienee meille jo suullisesti luvattu, mutta mitä muuta? Istutuksia? Kumpareita? Kiviaihe? Jotain aktiivista toimintaa? Vaiko yhteinen olohuone, lisäpenkkeineen ja puistokäytävineen?
Kerro mielipiteesi sähköpostiosoitteeseen matti.leskinen(at)iki.fi
Ohessa linkki lyhyeen artikkeliin Keski-Uusimaa verkkolehdessä

Mukana mm.
 


Ja Kellariorkesteri, joka soitti tunnelmaan sopivaa musiiikkia meille:
 

1 kommentti:

Satu Lukkanen kirjoitti...

Ja tietenkin allas on rakennettu noin vuonna 1990, joten se on nyt 25 vuotta vanha :D