sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2015

Mauno Salmi on poissa


Keravalaisten, etenkin saviolaisten hyvin tuntema Mauno Salmi, konduktööri ja neljännen polven rautatieläinen, kuoli 1.3.2015 kotipiirissä sattuneen tapaturman seurauksena. Tammikuun lopussa hän oli juhlinut 85-vuotispäiväänsä.

Vuonna 2012 Salmi valitiin vuoden keravalaiseksi. Keravan kaupunki on myöntänyt hänelle pronssisen ansiomerkin ja Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry tunnustusmitalin.

Keravan Eläkkeensaajien puheenjohtajana hän toimi vuosina 1997-2001. Tanssi oli jo nuoruudesta lähtien hänen mieluisimpia harrastuksiaan. Keravan Eläkkeensaajien tanhuryhmää hän ohjasi 1980-luvulta lähtien ja luopui tehtävästä vasta pari vuotta sitten sairauden vuoksi. Hän toimi ohjaajana myös Jokelassa, Järvenpäässä ja Vantaalla.


Salmi veti vuodesta 2008 lähtien suosittuja historiakävelyjä eri puolille Saviota alueen kyläyhdistyksen toimiessa järjestäjänä. Hänen aloitteestaan yhdistys toteutti vuonna 2014 hautausmaakierroksen Tuusulan ja Pajalan hautausmaille, joilla sijaitsee monen saviolaisen viimeinen lepopaikka.
Kyläyhdistys jää kaipaamaan Salmen Manua, joka elävästi ja lempeällä huumorilla muisteli kotiseutunsa muutosta ja sen asukkaita, ja ottaa osaa läheisten suureen suruun.

Maunon vetämiä historiakävelyjä:
Teksti Maila Hölttä
Kuva Matti Leskinen

Ei kommentteja: