tiistaina, toukokuuta 13, 2014

Turvallisesti koulutielle omaan kylään


Viime viikkoina ympäri Keravaa on huolestuneina seurattu keskustelua tulevan syksyn ekaluokkalaisten "vyöryttämisestä" kauas tutuilta alueilta.Savion kyläyhdistys on antanut tukensa, sillä asia koskettaa myös useaa Savion ja Kanniston alueen perhettä. Pienten koulutiensä aloittavien työntäminen tutun ja turvallisen asuinalueen ulkopuolelle on huolestuttavaa. Niin on myös se, ettei tulevan syksyn oppilassijoituksissa ole jätetty varaa Saviolle valmistuviin tai jo valmistuneisiin asuntoihin mahdollisesti muuttaville koulutulokkaille. 

Kyläyhdistyksen kannanotto on luettavissa täältä.Savion ja Kalevan alueiden vanhemmat ovat perustaneet aiheesta adressit, ja ne luovutettiin asuinalueiden yhteisessä tilaisuudessa maanantaina 12.5. kaupunginjohtajalle ja päättäjille. Kaupungintalon edustalla luovutusta oli seuraamassa suuri joukko vanhempia – niin ensi syksyn kuin tulevaisuudenkin ekaluokkalaisten. Myös pj:mme Matti sai puheenvuoron ja puhui viisaasti yhteisöllisyyden ja tutun asuinympäristön merkityksestä pienille koululaisille.


Läsnä oli toki myös lapsia – ja heidän haalareissaan, pipoissaan ja kylteissään komeili punaisia pisteitä. Ne olivat muistuttamassa päättäjiä siitä, että koulutulokkaat eivät ole vain merkkejä kartalla: nuo kartan punaiset pisteet ovat ihkaoikeita eläviä lapsia, joille tuleva koulu on iso ja tärkeä asia.


ovat edelleen allekirjoitettavissa adressit.com:issa.


Tulevien vuosien punaiset pisteet osallistuivat myös
(vaikka kävelykadun jäätelökioski olikin
tällä hetkellä kiinnostavampi aihe.)

Ei kommentteja: