tiistaina, syyskuuta 10, 2013

Siivouspäivän yhteiskirppis Salavapuistossa 31.8.Hei me siivotaan!

Minua on hieman ihmetyttänyt tuo Siivouspäivän nimeäminen – kyllä, onhan kyse kaappien siivoamisesta ja turhasta tavarasta luopumisesta. Mutta eikö "Kirppispäivä" nyt ihan oikeasti kertoisi kaikille, mistä on kyse? Oli miten oli, valtakunnallinen Siivouspäivä tempaistiin jälleen lauantaina 31.8. ja Salavapuistoon kerääntyi kirppisporukkaa jo toista kertaa.

Kirjoitin toukokuussa Salavapuiston ensimmäisen yhteiskirppiksen mainokseen: "Kyseessä ei ole "järjestetty tapahtuma", vaan useampi ihminen kirppistelemässä samassa paikassa sen sijaan, että jokainen kirppistelee yksinään omassa pihassa. Meillä ei ole paikkavuokria tai määrättyjä paikkoja, ei organisaatiota taustalla... Oli vain pari akkaa, jotka halusivat kirpputorin, ja päättivät kysyä muitakin."

Nyt elokuussa myös ostajien kommentit olivat jo muuttuneet "Mikä ihmeen Siivouspäivä?" -ihmettelyistä "Ai niin tämä on tänään!" -lauseisiin. Myyjiä oli paikalla hieman toukokuun tempausta vähemmän, mutta kuitenkin yhteensä 12 – tosin sääennusteella taisi olla vaikutusta, ja puolenpäivän tihkusade ajoikin suurimman osan kotiin.

Vertailun vuoksi voi kertoa, että esimerkiksi Helsingissä myyntipöytiä oli karttaan merkattu 2030 kpl. Kartta löytyy siis osoitteesta siivouspaiva.com, ja useimmat kaupungit edellyttävät julkisella paikalla myymiselle nimenomaan sen, että myyjä on rekisteröinyt paikkansa tuolle kartalle. Erityiskiitos siis myös Keravan kaupungille, joka on lähtenyt mukaan tarjoamalla kadut ja puistot yleisesti myyntipaikoiksi. Lupaammehan myös siivota jälkemme, jotta saamme jatkaa Siivouspäivään osallistumista!

Toki ostajien yleisin kysymys oli "Missä tästä on kerrottu?", ja kun vastasimme, että kaikilla paikallisilla ilmoitustauluilla, rappukäytävämainoksissa, Viikkouutisissa sekä netissä Facebookin kaikissa Kerava-ryhmissä ja Savion kyläyhdistyksen kautta, niin vastaus oli usein: "Juu mutta kun en minä lue niitä."

Tästäpä voimme päätellä, että puskaradio toimii parhaiten. Ne, joille Siivouspäivä-tempaus on tuttu, löytävät kyllä perille. Ne, joille se ei ole tuttu, kuulevat siitä parhaiten naapurilta, ystävältä, tutulta, hiekkalaatikon reunalla... Väännetään siis seuraavalla kerralla puskaradion volyymiä kovemmalle? Ja tehdään tästä saviolaisten yhteinen, jatkuva perinne!

Tempaus järjestetään jälleen toukokuussa 2014. Tervetuloa mukaan!Savion kyläyhdistyksen pöydän tuotto lahjoitetaan Keravan Nuorten Pysäkille. Pöytään saatiin lisää lahjoituksia vielä kirppispäivänä, ja monet ostajat halusivat jopa maksaa ylimääräistä kuullessaan hyväntekeväisyydestä. Kiitos!Ei kommentteja: