lauantaina, elokuuta 24, 2013

Keravan Pop up -kirjasto jalkautui Saviolle

Pop up -kirjasto Savion Salavapuistossa

Lauantaina elokuun 24. päivänä vuonna 2013 saviolaiset saivat nauttia lähikirjaston palveluista, kun jalkautusprojekti ”Kirjasto iholla”, myös Pop up -kirjastoksi kutsuttu, toteutettiin Salavapuistossa. Lainattavassa aineistossa ja musiikkiesityksissä oli erityisesti ajateltu lapsia.Kirjasto, tuo ihmisten ja kulttuurin kohtauspaikka, on Savion lisäksi ehtinyt kuluvan vuoden aikana jo neljä kertaa jalkautua keravalaisten keskuuteen. Se on tavannut heitä Keravan asemalla, City-Marketissa, kävelykadulla ja kesäkirppiksellä. Toimintaa on tukenut Uudenmaan Ely-keskus,Saviolla palveluista huolehtivat kirjastolaiset Laura Kepponen, Niina Luoma, Eila Niemi ja Jaakko Oksa. He asettivat tarjolle sekä aikuisten, nuorten että lasten kirjoja, elokuvia, musiikkia, lapsille tarkoitettuja yllätyskasseja: kauhukasseja, seikkaulukasseja ja hevoskirjakasseja. Lainaksi saattoi ottaa myös lautapelejä.Kasseista on tullut hyvää palautetta. Joitakin kirjoja on lainattu uudelleen. Sellaisiakin asiakkaat ovat löytäneet, joita he eivät muuten olisi ikinä tullut lainanneeksi. - Palautteen olemme ottaneet ilolla vastaan, kirjastolaiset toteavat.


Musiikkiesitykset vetivät väkeä.Pikkuväki kiitollista yleisöäTrubaduurit Riitta ja 
Tomi vauhdissa
Kymmeniä taaperoikäisiä, leikki- ja kouluikäisiä oli saapunut puistoon vanhempien ja isovanhempien mukana. Trubaduurit Tomi ja Riitta esiintyivät haltioituneelle yleisölle: ”Tule kirjastoon, sanojen aarteistoon, satu vie meidät vaikka viidakkoon... ”Paavo Ennevaara 
on ahkera lukija


Tällainen pop up -tapahtuma on loistava idea, kiitteli poikansa Paavon kanssa jalkautuneeseen kirjastoon saapunut Anssi Ennevaara. Hän itse lukee paljon, koko perhe lukee paljon. Poika valitsi mukaan kauhukassin.Tero Salovaara jakoi Iida-tytön kanssa Savion kyläyhdistyksen esitteitä. Kyläyhdistys aikoo toteuttaa paljon toivotun lasten historiakävelyn 22. pnä syyskuuta. Liikkeelle lähdetään klo 15 Salavapuistosta. Oppaana toimii Mauno Salmi, vuoden 2012 keravalainen.Tuusulan kirjastoauton koukkaamista Saviolle asti on pitkään toivonut kyläyhdistyksn puheenjohtaja Matti Leskinen. Hän arvelee toiveensa toteutuvan kuntien yhdistämisen kautta.

Matti haluaa lisäksi muistuttaa Salavapuistoon seniori-ikäisille pystytetyistä liikuntalaitteista, joissa nuoremmatkin voivat temppuilla.

Teksti: Maila Hölttä

Kuvat: Anssi Ennevaara ja Matti Leskinen


Seniorien liikuntalaitteet sopivat 
nuorille ja vanhoille.


Ei kommentteja: