sunnuntaina, elokuuta 17, 2014

Juhlimme Intian itsenäisyyspäivää

Devinder Singh Saini

Savion kyläyhdistys oli saanut kutsun Wanhaan Weijariin juhlimaan 17. pnä elokuuta Intian itsenäisyyspäivää.

Devinder Singh Saini

ojensi kyläyhdistyksen

edustajille Soile Alholle

ja Maila Höltälle

punavalkovihreät nauhat,

kuten muillekin

kunniavieraille.
Kutsun lähettäjä oli ravintolan isäntä Devinder Singh Saini. Kylähallituksen jäsenet Soile Alho ja minä, Maila Hölttä, saimme mieluisen tehtävän viedä yhdistyksemme puolesta onnittelut.

Juhlaan saapui ainakin puolitoistasataa vierasta, mukana paljon nuoria intialaisperheitä lapsineen, etenkin varsin ihastuttavine vauvoineen. Naisten puvut häikäisivät  väreineen ja paljetteineen.
Intian suurlähettiläs
Aladiyan Manickam
puhumassa

Aluksi laulettiin seisomaan nousten Intian kansallishymni. Saimme kuulla puheita, joita pitivät mm. Intian suurlähettiläs Aladiyan Manickam ja Devinder Singh Saini.
Nuoret suomalaiset

naiset esittämässä

intialaisia tansseja.
Saimme nauttia intialaisista tansseista, joita esittivät mm. nuoret suomalaiset naiset, intialaiset lapset ja pitkä, hoikka intialainen mies. Heidän ilmeikästä elekieltään emme valitettavasti ymmärtäneet.
 
Vahvasti maustettu juhla-ateria päätti illan. Oli se niin hyvää, kylläkin aika tulista!

Lyhyesti Intiasta:

Intia itsenäistyi 15. elokuuta 1947. Sen pinta-ala on lähes 3,3 milj. km2 ja sen väkiluku, joka kasvaa nopeasti, on lähes 1,2 miljardia. Pääkaupunki on New Delhi.
Intiassa puhutaan noin 1 600 paikallista kieltä ja murretta. Perustuslaissa liittovaltion virkakieleksi määritellään hindi, joka on myös Intian yleisimmin käytetty kieli. Englannilla on toissijaisen virkakielen kaltainen asema, muun muassa kaikki säädökset, säännöt ja viralliset dokumentit tulee olla myös englanniksi.
Lisää tietoa esim.osoitteesta Suomi-Intia-Seura ry.

Teksti: Maila Hölttä

Kuvat: Vicky Moga


Ei kommentteja: