perjantaina, elokuuta 02, 2013

Elokuussa kirjasto ja kirpputori Salavapuistossa


Asiantuntijoita ja satuja Paratiisin hedelmiä -näyttelyssä
Keravan taidemuseon puolalaisen nykykansantaiteen näyttely Paratiisin hedelmiä on avoinna vielä kuukauden ajan. Elokuussa näyttelyssä tapahtuu kahtena sunnuntaina, 4.8. ja 18.8. Luvassa on tarinoita asiantuntijoilta, musiikkia ja ohjelmaa lapsille.

Sunnuntaina 4.8. Keräilijöitä ja Puisevaa musiikkia
4.8. tapahtumassa voi Paratiisin hedelmiä -näyttelyyn tutustua ainutkertaisella näkökulmaopastuksella, jonka vetävät nykykansantaiteen keräilijäpariskunta Maija ja Volker Dallmeier. Erityisesti itäeurooppalaista kansantaidetta kerännyt pariskunta johdattaa yleisön näyttelyn teosten alkulähteille, kertomuksiin taiteilijoista ja taiteen voimasta. Opastus alkaa klo 14.

Yleisöllä on myös mahdollisuus kuulla näyttelyssä Puisevaa musiikkia keravalaiselta Rytmiringiltä. Puiset äänet lähtevät Harri Mäkilän tekemistä soittimista, kuten txalapartasta ja cajonista. 

Sunnuntai 4.8. on kuukauden ensimmäinen sunnuntai, jolloin Sinkan sisäänpääsy on maksuton. Ei erillistä ilmoittautumista.

Sunnuntaina 18.8. Lasten sunnuntai
Lasten sunnuntaissa näyttelyyn voi tutustua satuopastuksella Pyhän metsän salaisuudet. Satuopastuksen vetävät satujen kirjoittaja Anne Jouhtinen sekä museolehtori Laura Kauppinen. Kierrokselle ei ole ikärajaa.
Pyhän metsän salaisuudet klo 13 ja klo 15.
Lastensunnuntaina Sinkassa voi viihtyä myös piirtäen tai maalaten. Satuopastuksille voi tulla mukaan museon sisäänpääsymaksulla. Aikuiset 5/3€ Huom! Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. 

Pyhän metsän salaisuudet -satuopastus on kirjoitettu näyttelyn teoksista ja se esitetään elokuussa keravalaisille esikoululaisille. Tuotannosta vastaa Keravan taidemuseo.

Jenni Meskus 
http://www.sinkka.fi/ 

Kirjasto jalkautuu Saviolle Salavapuistoon lauantaina 24. 8. n. klo 9.30 - 12.00 (ihan tarkkaa kellonaikaa ei ole vielä päätetty). Jalkautuminen on erityisesti lapsille suunnattu eli mukana on paljon lastenaineistoa lainattavaksi, minkä lisäksi puistossa on lapsille suunnattu konsertti, jossa esiintyvät Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo.  Tuomme mukanamme laatikkokaupalla kirjoja ja muuta aineistoa, yllätyskirjakasseja sekä lukuvinkkejä. Lisäksi pisteessämme voi tehdä uuden kirjastokortin, uusia lainoja, tehdä varauksia ja tiedonhakuja. Jos päivä on kovin sateinen  tapahtuma pidetään Savion koulun ruokasalissa.
Laura Kepponen


1 kommentti:

www.kerava.fi/kirjasto.asp kirjoitti...

Kirjastolta hei!

Hieman tarkennusta näihin alustaviin suunnitelmiin:

Keravan kirjasto jalkautuu Savion Salavapuistoon lauantaina 24.8. klo 9-11 välisenä aikana. Klo 10 puiston lapsia ja aikuisia saapuvat viihdyttämään myös trubaduurit Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo, jotka tunnetaan vauhdikkaista ja mukaansatempaavista esiintymisistään.

Pop-up -kirjastosta löytyy lainattavaa kaikenikäisille: tarjolla kirjoja, elokuvia ja äänitteitä sekä lapsille että aikuisille. Lainattavana on myös suosittuja yllätyskasseja, joihin on koottu lastenaineistoa erilaisista aihekokonaisuuksista.

Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy viereisen Savion koulun sisätiloihin.

Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo ovat musiikin ja teatterin ammattilaisia, jotka kiertävät esiintymässä kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja kauppakeskuksissa. Musiikin lisäksi esityksissä on draamallisia elementtejä ja yhteislaulua. Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo ovat paitsi esiintyneet ja levyttäneet myös käsikirjoittaneet lukuisia musiikkinäytelmiä yhdessä.

Iloisiin tapaamisiin Saviolla,
Eila Niemi & Laura Kepponen
Keravan kirjasto