tiistaina, kesäkuuta 11, 2013

Liikuntailta Salavapuistossa houkutteli harvojaAune Ruohonen ja
heilurirataSeniorien liikuntalaitteisto
odottelee käyttäjiäEeva Kotajärvi uskaltautui
kokeilemaan
Sari Saarelainen
tasapainossa
Viime kesänä Salavapuistoon altaan ja Saviontaipaleen väliin ilmestyi outoja vekottimia oranssisine palloineen. Lapset ovat niitä kokeilleet vanhempien ihmetellessä vieressä, mutta varsinainen kohderyhmä, seniorit, eivät ole niitä löytäneet. Samanlainen laitteisto on myös Senioripuistossa Keravan Uimahallin takana.

Opastaulu opastaa
lyhytsanaisesti
Jarkko Vilhunen opasti
asiantuntevasti
laitteiston käyttöön
Vajaa kymmenen henkeä oli nyt paikalla, kun liikunnanohjaaja Jarkko Vilhunen laitteiston mahdollisuuksia havainnollisesti esitteli. Laitteissa voi kehittää tasapainoa ja eri lihasryhmiä senioreille sopivalla tavalla. Opasta omatoimiseen käytöön löytyy opastaulusta, mutta opastus ja joukolla tekeminen on tehokkaampaa ja hauskempaa.
Esimerkkejä löytyy myös valmistajalta.

Yhteiskäyttöä!

Liikuntavaunu oli löytänyt vakiokäyttäjänsä ja sen esittely jätettiin väliin.


Ari Luoma mittaa millilleen
Petankkipeliä oli tultu Järvenpäästä opastamaan neljän hengen joukolla.  Ari Luoma, Leevi Myllymäki, Pia Anttonen ja Pertti Tamm edustavat Petanque Sport Clubia. Järvenpään rantapuistoon voi kuka tahansa mennä pelaamaan sunnuntaisin klo 13.

Näimme mestarillisia puolustus- ja hyökkäyssuorituksia huippuluokan kuulilla, mutta meitä  lohdutettiin, että lajin voi aloittaa ostamalla kuulapaketin huoltoasemalta ja ryhtymällä pelaamaan omalla porukalla.

Pertti Tamm ja
pöydällinen
petankkitietoa
Salavapuistossa on vieraittemme mukaan mainio paikka pelaamiseen, epätasainen hiekkakenttä antaa siihen oman viehätyksensä. Timo Lotskarin toivomaa pelaajajoukkoa ei Saviolta tällä kertaa löytynyt, mutta jos pelaaminen kiinnostaa, soita 0400899519.

Perustietoa petankista  löytyy Suomen Petanque-liiton sivuilta.

Petankkikiinnostus ei
katso ikää


PS
Käyttäjäpalautetta tuli Keski-Uusimaan yleisönosastoon. Seniorien liikuntalaitteille on löytynyt uusia käyttötarkoituksia ja käyttäjäryhmiä. Kuvat ja teksti Matti Leskinen

Kuvat suurenevat klikkaamalla kerran, tarvittaessa kahdesti 

Ei kommentteja: