keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2012

Sinkka on liitos ja kohtauspaikkaKävijöiltä toivotaan lisää
pehmoleluja ja pikkuautoja
Va. kulttuuritoimenjohtaja
Teija Leppänen
Keravan va. kulttuuritoimenjohtaja Teija Leppänen korostaa Keravan kohta käyttöön otettavan Taide- ja museokeskuksen Sinkan merkitystä kahden erilaisen museoalan toimijan, Keravan Taidemuseon ja Keravan historiallisen museon, liitoksena ja niiden sitoutumista yhteiseen päämäärään.
Sinkka on hänen mukaansa historian ja taiteen sekä menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden kohtauspaikka, joka tarjoaa merkityksellisen kokemuksen tässä hetkessä.

Sinkan tuotekassit sisältävät
taiteen ystäville yllätyksiä
 Nimi viittaa puusepänteollisuudessa käytössä olevaan vahvaan kahden kappaleen liitokseen. Keravan vaakunan kultainen "nikkarinkruunu" esittää puusepän tekemää liitosta, sinkkausta. 1900-luvun alussa Kerava tunnettiin nimenomaan puuseppien paikkakuntana ja Keravan puusepäntehdas oli aikoinaan Suomen suurin ja tunnetuin julkisten tilojen kalustaja.
Myymälästä museoksi
Arkkitehti Pekka Salmi on
suunnitellut myymälästä museon
Sinkan muuntamisesta kulttuurin kehdoksi vastannut arkkitehti Pekka Salmi luonnehtii muodonvaihdosta kahdella sanalla: myymälästä museoksi. Toimisto- ja julkitiloihin kalusteita toimittanut Kinnarpsin myymälä oli valmistunut 1989. Vuoden 2008 lopulla Keravan kaupunki hankki sen omistukseensa. Viime ja kuluneen vuoden alkupuoli ovat olleet tiiviin rakentamisen aikaa.


Salmi korostaa hyvää sijaintia sekä uuteen käyttöön muuntamista helpottaneita, valmiiksi avoimia kerroksia, isoa tavarahissiä ja hyvää talotekniikkaa. Tosin
Sinkka, Kultasepänkatu 2
korkeaa tilaa tarvittiin enemmän kuin oli tarjolla. Kellaritilan mataluus oli ongelmana. Sen kattoa jouduttiin purkamaan. Sisäilmaolosuhteet piti turvata mahdollisimman hyvin. Muunneltavuutta piti järjestää kahteen kerrokseen, jotta näyttelyitä voidaan rakentaa joustavasti.


Ei museomuumiota, vaan elävä taide- ja museokeskus
Museonjohtaja
Arja Elovirta
Sinkan visuaalisesta ilmeestä on vastannut graafinen suunnittelija Eero Heikkinen. Hän katsoo, että ilmeellään museo elää nykypäivää ja pitkälle tulevaisuuteen. Kun sinkka-kuvio on oranssi, tarkoitetaan koko taloa. Tummanpunainen sinkka taas merkitsee taidemuseota ja harmaanvihertävä museon historiallista osaa.

Museonjohtajat Arja Elovirta ja Leena Karttunen ovat tyytyväisiä. Keravalle on syntynyt kulttuurinen sydän, joka houkuttelee ihmisiä taiteen ja historian ääreen. Siitä tulee matalan
Vs. museonjohtaja
Leena Karttunen
kynnyksen paikka, jonne helppo tulla. Koko toiminta on entistä monipuolisempaan.
Kun suuri rumpu soi
Avajaisnäyttely, poikkitaiteelliseksi uhkayritykseksi luonnehdittu "Palikkaooppera - kun suuri rumpu soi" lupaa koota ihmiset erilaisista kohtaamisista koostuvan yhteisöllisyyden äärelle. Näyttely on auki 24.8.-9.9.2012.
Sen jälkeen on vuorossa suomalaista valaisinmuotoilua esittelevä "Orno - valoa", johon voi tutustua ensi vuoden maaliskuulle saakka..
Kinnarpsin Sinkalle lahjoittaman
kattokruunun on suunnitellut
Klaus Michalik.
Heikkilän talo jää talomuseoksi, jonka kehittäminen kaipaa lisää rahaa. Amanuenssi Tommi Uutelan mukaan siellä ei enää järjestetä vaihtuvia näyttelyitä. Siitä tulee hyvin hoidettu ulkomuseo, ja sen piha aiotaan seuraavaksi ennallistaa.Taiteilija Maria Wolframin
hahmoja


Teksti: Maila Hölttä
 Kuvat: Matti Leskinen
Kuvat suurenevat klikkaamalla
 Ei kommentteja: