maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Toukokuussa kävelykadulle, sitten suolle tai paloasemalle

Muistojen kävelykierros keskustassa uusitaan lauantaina 7.5.2011 klo 10.30. Kotiseutuasiamies Matti Nieminen selvittää, mitä kaikkea on muuttunut keskustassa kauppalan itsenäisyydestä 1924 nykyhetkeen ja onko mitään säilynyt.
Kierros alkaa Kauppakaaren loppupäästä sirkushevosten luota Aurinkomäen kautta asemalle. Sille ei tarvitse ilmoittautua, se on avoin kaikille ja ilmainen. Tahti on rauhallinen, kesto n. 1 tunti. Kierroksen voi huoletta jättää kesken, jos jokin muu asia vaatii.

Tiistaina 10.5. klo 17 siivotaan talkoilla Kanniston koulun ympäristö ja Kanniston aluepuisto, kokoontuminen lähiliikuntapaikalla.Tarjolla työvälineet sekä juotavaa ja pientä purtavaa. Talkoot alkavat klo. 17.00 ja kestävät noin kaksi tuntia. Jokainen osallistuja saa tarvittavat työvälineet sekä talkoohanskat. 


Jos metsät houkuttelevat siivousta enemmän, voi lähteä tutustumaan Keravan puistometsiiin Keravan kartanon pääoven edestä 10.5. klo 17. Retkellä liikutaan omilla polkupyörillä tai autoilla, mutta patikoidaan myös kolmisen kilometriä. Lue tiedote tästä.


Jos Keravan metsät eivät riitä, voi lähteä retkelle Järvenpäänn Lemmenlaaksoon. Ensimmäinen retki on sekin  tiistaina 10.5. klo 18-20, seuraava maanantaina 16.5. ja kolmas tiistaina 24.5., aina  samana kellonaikana. Lähtö tapahtuu Sipoontien ja Skogsterintien risteyksestä lähtevältä peltotieltä.

Lauantaina 14.5. voi lähteä Ympäristönsuojeluyhdistyksen maksuttomalle retkelle Torronsuolle. 


Tai sitten paloasemalle tutustumaan tai jopa värväytymään.


Keravan Taidemuseossa avautuu Reikä Avaruudessa -ympäristötaidenäyttely lauantaina 28.5. Näyttelyn tunnelmiin pääsee tutustumaan jo edellisenä päivänä perjantaina 27.5. klo 12-16 seminaarissa, jossa taiteilijat vastaavat kysymyksiin: Miksi teen taidetta, ja miksi teen sitä juuri niin kuin teen?
Näyttelyn yhteydessä järjestetään koko perheelle suunnattuja yleisötyöpajoja Aunen galleriassa kolmena lauantaina: 28.5, 11.6. ja 20.8. klo 13-15. Työpajoja ohjaavat Aalto-yliopiston taidekasvatuksen opiskelijat Kristiina Ljokkoi, Satu Tikka ja Iiro Tujula.
 
Kesäkuussa vuorossa ovat historiakävely Niinikankaan maisemissa sekä luonnonkukkaretki. Aiempia raportteja löytyy linkkeinä  blogin vasemmassa reunassa.


Viikottaiset tapahtumat hiipuvat kesäksi ja alkavat taas syyskuussa

Ei kommentteja: