lauantaina, lokakuuta 16, 2010

Kyläillassa Savion koululla 21.10 klo 17.30 esillä Rykmentinpuisto, Purolaakso ja taidemuseo

Rykmentinpuisto ja Savio
Keravan kaupungin  tiedotteessa kerrotaan:


Savion kyläiltaa vietetään torstaina 21.10. klo 17.30-20.00 Savion koululla os. Juurakkokatu 33.

Kaupungin ajankohtaiskatsauksen jälkeen illassa alustavat Tuusulan kaavapäällikkö Kaija Hapuoja ja toimistoarkkitehti Jukka Anttila Keravalta.

Hapuoja esittelee Tuusulan suunnitelmia Niinikankaan alueelle sekä
Rykmentinpuiston kaavoitusta ja niiden arvioitua vaikutusta Etelä-Keravalle. 


Anttila puolestaan esittelee kaupungin suunnitelmia niin sanotun Purolaakson alueelle. Katso saviolaisten mielipiteitä Purolaaksosta tästä.

 

Kulttuuritoimen johtaja Kristiina Vollar kertoo vielä Keravan taidemuseon muuton aikataulua Saviolta keskustaan uuteen museokeskukseen.

Ilta jatkuu perinteisesti ryhmäkeskusteluilla, joissa käydään läpi niitä Savion alueen asioita, jotka askarruttavat kuntalaisia.

Ilta alkaa kahvitarjoilulla ja päättyy pieneen tietovisaan, johon osallistuvien kesken arvotaan palkintoja. Lastenhoidosta huolehtii MLL:n koulutetut lastenhoitajat.

Keravan tiedote löytyy tästä

Kyläillan kaavoitusasiat edellyttävät yhteistyötä kuntien kesken. Vastaava hanke Helsingin, Vantaan ja Espoon kesken on Kuninkaankolmio
Kuninkaankolmiossa luodaan edellytyksiä sille, että palveluja, liikkumista ja suunnittelua voitaisiin toteuttaa joustavasti ja kuntarajoista riippumatta. 

Keskusteluosuudessa voimme puuttua sekä Savion tulevaisuuteen että nykyisiin epäkohtiin 

Tesan tontti, johon yritettiin kylvää kukkaniittyä
 

2 kommenttia:

Matti Leskinen kirjoitti...

Kaupunki on ”siistinyt” Saviontietä jollain raivaustraktorilla jossa on puolitylsä haketuskone kiinni. Asialla on tietty voinut olla ulkopuolinen urakoitsijakin. Sillä on sitten revitty ja lanattu kumoon pusikoita, jossain enemmän ja jossain vähemmän onnistuneesti. Riippuen raivaajan innosta on välillä sitten luovutettu ja jätetty puska sellaiseksi kuin se nyt sillä lanauksella on kumoon saatu.”Parhaita paloja” on mm. Saviontien Vantaan rajaa lähellä olevalla osuudella, lisäksi Angervontien alku on kanssa aika mielenkiintoisen näköinen (voiko Angervontien alku edes kuulua tähän siivottavaan alueeseen noin kauas?).Sinänsä melkein ymmärrän että moottoritien sivustoja siivotaan tuolla tavalla raa’alla kädellä, mutta että asuinkadun vieressä, jossa kulkee pyörätiekin ja ihan huvikseen ihmiset sitä kävelee sekä ulkoiluttaa koiria. Ei ole kyse mistään kaatopaikan tai moottoritien reunuksesta.terveisin Anna

Anne Karjalainen kirjoitti...

Tervetuloa Savion kyläiltaan!

Toivoo

illan emäntä

Anne Karjalainen
kaupunginhallituksen 1. vpj