keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Savion historiakävely radan itäpuolelle 11.5. klo 18
Perinteinen kävelyretki Savion historiaan suuntaa tiistaina toukokuun 11. pnä radan itäpuolelle. Retkelle lähdetään klo 18 Klondyken ja radan välillä sijaitsevalta parkkipaikalta, jonka viereisellä viheriöllä komeilivat olympiavuonna suihkulähde ja olympiarenkaat.

Oppaina toimii vanhoja saviolaisia, mm. Mauno Salmi. Saamme tietää, missä sijaitsi Polonin huvila ja sen komea puutarha, seurakuntatalo ja Raevuoren talo, jonka piharakennuksessa moni saviolainen on käynyt mankeloimassa pyykkinsä.

Raevuoren talo

Reitti vie Telatehtaanpolkua, Posliinitehtaankatua ja Kumitehtaankatua pitkin Keravan taidemuseon ja entisen uimalan ohi raunioituneelle Tehtaanmäelle. Sen laelta lapset laskivat talvisin kelkalla jyrkkää rinnettä radalle päin.

Retki kestää noin puolitoista tuntia, koska muistellessa ei pidetä kiirettä. Kovalla sateella retki peruutetaan.

Järjestäjänä on Savion kyläyhdistys, joka viettää 10-vuotisjuhlavuottaan teemalla Savio nyt ja aina.


Kaavoituskatsaus 2009
Ote

2247 Vuorela
Tavoitteena on muuttaa pääosin kaupungin omistama alue Vuorelanmäen ja Klondyken ympäristössä yritystoiminnan alueeksi. Haasteena on muutaman rakennetun asuintontin
edellyttämät suojavyöhykkeet. Alue voimassa olevassa yleiskaavassa asuntoaluetta ja se on merkitty maakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi. Todellisuudessa alueella ei enää ole jäljellä vanhoja Kumitehtaan työväen asuintaloja, jotka ovat olleet merkinnän perusteena.

Teksti Maila Hölttä
Kuvat Matti Leskinen

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Ei kommentteja: