torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Savion perhekahvila Pikku Elzulla juhlittiin avajaisia


Savion perhekahvila avattiin 5.3.2009 Wanhalla Elzulla . Toiminta on käynnistynyt hyvin, kävijöitä ja sitä myötä vilskettä ja vilinää on riittänyt. 2.4 oli aika juhlistaa avajaisia ja paikalle oli saapunutkin runsaasti äitejä ja isiä lapsineen. Päivän ohjelman aloitti MLL:n Keravan yhdistyksen perhekahvilavastaava Satu Laukkanen lyhyellä puheella.


Odotetuin vieras klovni Celso de la Molina myöhästyi melko reippaasti, mutta ehti onneksi kuitenkin paikalle esiintymään. Sekä lapset että aikuiset hiljenivät katsomaan esitystä joka sisälsi musiikkia ja taikatemppuja. Lapset pääsivät myös osallistumaan esitykseen arvailemalla sekä auttamalla klovnia tempuissa. Näin rauhallisia ja paikoillaan olevia lapsia ei olekaan perhekahvilassa ennen nähty!

Paikalle oli saapunut lapsia leikittämään myös MLL:n Keravan yhdistyksen hallituksen kunniajäsen ja entinen päiväkodinjohtaja Sigbrit Kivinen. Saatiinpa jopa kuulla vanhoja lasten laulamia lauluja 90-luvun alusta. Savion perhekahvila nimettiin Pikku Elzuksi. Nimiehdotuksia on kerätty kuukauden ajan ja kolmesta ehdotuksesta avainäidit valitsivat mielestään parhaimman.


Pikku Elzu on avoinna torstaisin klo 9.30–12.00 Wanhalla Elzullla (Juurakkokatu 58). Perhekahvilan ohjelma näkyy internetissä sekä perhekahvilan ilmoitustaululla.


Mukaan toimintaan?

Perhekahvilatoiminnassa kaivataan aina lisää vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset voivat toimia perhekahvilassa monessa eri roolissa, esimerkiksi perhekahvilan kahvinkeittäjänä tai erilaisen lapsille suunnatun toiminnan ohjaajana (satutunti, jumppa, laulut jne.). Jokainen kahvila muotoutuu kävijöidensä näköiseksi, joten oman alueen kahvilan toimintaan on helppo vaikuttaa lähtemällä mukaan tekemään omanlaista kahvilaa. Pikku Elzulle kaivataan erityisesti uusia avainäitejä jatkamaan toimintaa myös ensi syksynä.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua kahvilan vastuuäidille: Laura Kynsijärvi, laura.kynsijarvi(at)luukku.com tai p. 040 – 755 8331.

Teksti ja kuvat Laura Kynsijärvi

Kuvat suurenevat klikkaamalla

Ei kommentteja: